Tävlingskartor – Adventure racing / swimrun

One Water Race – Kartleverantör

One Water Race är ett av världens längsta och tuffaste swimruns / adventure races. Utan vila skall lagen ta sig från Arholma i Stockholms norra skärgård till Landsort i södra. Ca 250 km räknar man med att lagen skall ta sig, löpande och simmande. Navigation / orientering mellan 15 checkpoints är en vital del av tävlingen. Gokartors uppgift har varit att leverera kartlösning, tävlingskartor och rådgöra tävlingsorganisationen kring banläggning och tävlingskoncept. 

Detaljer

23-25 Augusti, 2022
Stockholms skärgård

Uppdragsgivare One Water Race.

Leverans

Digital karta för webvisning

Kartkoncept och rådgivning om kartupplägg, tävlingsformat och tracking.

Tryckfiler för tävlingskartor

Tävlingen är uppdelad i fem etapper efter kommunerna i Skärgården. Lagen får en översiktskarta för varje etapp, dessa är i skala 1:50000 och används för att planera vägval mellan checkpointsen. De får även tävlingskartor i skala 1:25000 i A3-format, som de har med sig när de springer/löper. Kartorna är tryckta på tyvek vilket gör att de håller bra i vattnet. Sammanlagt får lagen 19 tävlingskartor i A3 OCH A3+ storlek. Kartorna delas ut en etapp i taget, så när de avverkat en etapp så får man nästa sett med kartor och kan börja planera nästa vägvalsutmaning mellan öarna.

Online karta levererades till lagen innan tävlingen så de kunde börja göra scenarior för hur bansträckningen skulle gå, och lära sig om hur de skall använda kartan. Webkartan finns på https://owr.gokartor.se/

Briefing till löparna om kartor och banan har skett i två omgångar – dels en webcast i våras, dels dagarna före rejsets start. 

Foton: One Water Race

Mer information om loppet i deras egna kanaler