KARTTJÄNSTEN FÖR ORIENTERINGSKLUBBAR

ATT använda gokartors laserkartor i klubbverksamheten

Vår förhoppning är att laserkartan skall inspirera till spontanträning i nya områden, skapa drömmar om var man kan rita nya tränings- och tävlingskartor och ligga till grund för aktiviteter som Hitta Ut, Naturpasset eller skoj på hoj. Förhoppningen är även att detta projekt skall hjälpa till att driva på tankar om hur man kan framställa orienteringskartor på nya sätt framöver, när ny teknik och data blir tillgänglig.

Vi vill att de orienteringsklubb som använder våra kartor i sin verksamhet betalar för användningen. För att förenkla det har vi lagt upp två nivåer som vi tror passar de flesta.

 

Nivå 1: Klubbpaketet grund

Ni vill kunna använda kartan i er verksamhet. Exempelvis genom att ha den som kartmaterial vid träningar eller arrangemang som traillopp. Kartan används primärt då genom webgränssnittet på https://kartor.gokartor.se, antingen direkt på webbsidan eller genom exporterade bilder som ni kan plocka ut direkt på kartan, eller i något verktyg där man kan lägga banor direkt med laserkartan som bakgrund.

Kostnad för en klubb per år; 2000 SEK + 6% moms. Kontakta Stefan för samtal och fakturering.

Nivå 2: Klubbpaket avancerad

Om ni i klubben vill ha större frihet i hur ni använder kartmaterialet är det bättre att betala för det avancerade paketet.  Ni får då tillgång till ocad-filer över ert område eller kommun, så ni har större flexibilitet för hur kartorna används. Hittills är det ett 15-tal klubbar i Sverige som köpt loss kartmaterial under 2022, för att använda exempelvis till Hitta Ut eller liknande projekt – eller för att kunna använda som planeringsunderlag för kommande kartprojekt. 

Kostnaderna beror helt och hållet på hur stort område ni vill ha, och hur mycket hjälp ni vill ha. Men det kostar sällan mer än vad en kartritare tar för två dagars kartritningsjobb. 

Hör av er direkt till Stefan med kontaktinfo nedan så kan ni få en uppskattning på vad det kostar för er klubb/verksamhet.

Stefan Kinell

Stefan Kinell

Grundare och VD

Stefan är en passionerad kartnörd som innan han startade Gokartor AB i arbetslivet jobbat med navigationssystem, uppkopplade bilar, marknadsföring, laddning av bilar, företagsstrategier och produktägarskap. En intraprenör som startat flera avdelningar och som till slut bröt sig fri från bilindustrin och startade Gokartor AB när det kom fler och fler företag som efterfrågade hans tjänster kring kartor och geodata.

Utbildad elektroingenjör och ekonom, på fritiden orienterare. En bra kombination för att kunna bygga ett kunskapsföretag kring geodata och kartor.

 

Kontakta Stefan på något av sätten nedan:

Mail: stefan@gokartor.se

Facebook messenger: gokartor

Telefon: +46 733 33 20 57